"תרבות אוכל ושתיה גאורגי"
הגאורגים מספרים שהם אוכלים הרבה כדי להיות חזקים, אבל נדמה שהם פשוט אוהבים את האוכל שלהם.
מטבח גאורגי מאוד מגוון ומתוחכם! ניכרת בה נגיעה מזרח תיכונית.
מנות קלאסיות מבוססות על בשר (בקר, כבש), דגים, עוף, אגוזים, חציל, שזיף, רימון, כוסברה, בצל ירוק, מנטה ובזיליקום.
השולחן מאופיין בשפע של אוכל, צלחות, קערות, סירים, מחבתות מלאים כל טוב. וכמובן יין טוב!
יין ילווה כל ארוחה: צהריים, ערב. בכל אירוע, דתי, משפחתי, ילווה בהרמת כוסית של יין לפי נושאים.
גאורגים אומרים ששתיית יין היא מבורכת, שיכרות אחרת היא מהשטן. ככל הנראה ראשית הפקת היין בעולם החלה בגאורגיה.
גאורגים מגדלים למעלה מ- 500 זני ענבים ומייצרים מהם כ- 60 יינות שונים ומייצאים לעולם. השמות של היינות מגיעים מהאזור ממנו הם הופקו.
היינות משובחים ביותר מיוצרים בקאחטי ואימרטי. אצל הגאורגים זכרותו של גבר עומדת למבחן לפי קיבולת האלכוהול שלו.
הגבר המארח תמיד ישב בראש השולחן בתפקיד "תאמאדה" – זה שמנהל את תקפיד הרמת הכוסיות בזמן הארוחה.
לא נהוג להתחיל את הארוחה עד שתאמאדה מרים כוסית ראשונה ומברך, ואז כל אחד מיושבי השולחן (הגברים) ירימו כוסית על אותו נושא.
בהמשך מרימים כוסית בנושאים כגון: שלום, סיבת התכנסות, למארח, לאבות אבותיהם, למולדת, לחברים, לזכר אלו שהלכו לעולמם, לילדים, ונשים.
כוס המסכמת תהיה לכובד ה"תאמאדה" ואחרונה חביבה למסע מוצלח חזרה הביתה ולכבוד המפגש הבא.
בנוסף במהלך האורחה שותים ומברכים עם קרן של איל או עז הקרוי "חנצי".
הקרן תגיעה לשולחן במהלך הארוחה מלאה ביין ותוגש אל אורח הכבוד. עליו לשתות אותה עד תום.



חינקאלי
יש אומרים שתושבים הלוו במקור היו יהודים שאימצו את הנצרות.
בצורתו חינקאלי מסמל שמש התחתית זה השמש והקיפולים הם הקרניים.
יש וויכוח כמה קיפולים אמורים להיות בחינקאלי הם 15,17,19?

אצ׳רולי חצ׳פורי
באה ממחוז אצ׳רה שהעיר המרכזית של המחוז הינו בטומי

מגרולי חצ׳פורי
פיצה גאורגית עשירה בגבינות ומלאת הפתעות.

אימרולי חצ׳פורי