הבלוג של תאה2019-01-23T18:37:10+02:00

"תרבות אוכל ושתיה גאורגי"

הגאורגים מספרים שהם אוכלים הרבה כדי להיות חזקים, אבל נדמה שהם פשוט אוהבים את האוכל שלהם.
מטבח גאורגי מאוד מגוון ומתוחכם! ניכרת בה נגיעה מזרח תיכונית.
מנות קלאסיות מבוססות על בשר (בקר, כבש), דגים, עוף, אגוזים, חציל, שזיף, רימון, כוסברה, בצל ירוק, מנטה ובזיליקום.
השולחן מאופיין בשפע של אוכל, צלחות, קערות, סירים, מחבתות מלאים כל טוב. וכמובן יין טוב!
יין ילווה כל ארוחה: צהריים, ערב. בכל אירוע, דתי, משפחתי, ילווה בהרמת כוסית של יין לפי נושאים.
גאורגים אומרים ששתיית יין היא מבורכת, שיכרות אחרת היא מהשטן. ככל הנראה ראשית הפקת היין בעולם החלה בגאורגיה.
גאורגים מגדלים למעלה מ- 500 זני ענבים ומייצרים מהם כ- 60 יינות שונים ומייצאים לעולם. השמות של היינות מגיעים מהאזור ממנו הם הופקו.
היינות משובחים ביותר מיוצרים בקאחטי ואימרטי. אצל הגאורגים זכרותו של גבר עומדת למבחן לפי קיבולת האלכוהול שלו.
הגבר המארח תמיד ישב בראש השולחן בתפקיד "תאמאדה" – זה שמנהל את תקפיד הרמת הכוסיות בזמן הארוחה.
לא נהוג להתחיל את הארוחה עד שתאמאדה מרים כוסית ראשונה ומברך, ואז כל אחד מיושבי השולחן (הגברים) ירימו כוסית על אותו נושא.
בהמשך מרימים כוסית בנושאים כגון: שלום, סיבת התכנסות, למארח, לאבות אבותיהם, למולדת, לחברים, לזכר אלו שהלכו לעולמם, לילדים, ונשים.
כוס המסכמת תהיה לכובד ה"תאמאדה" ואחרונה חביבה למסע מוצלח חזרה הביתה ולכבוד המפגש הבא.
בנוסף במהלך האורחה שותים ומברכים  עם קרן של איל או עז הקרוי "חנצי".
הקרן תגיעה לשולחן במהלך הארוחה מלאה ביין ותוגש אל אורח הכבוד. עליו לשתות אותה עד תום.

חינקאלי

הינו מאכל לאומי של גאורגיה אשר המוצא שלו הוא בהרים הגבוהים ביותר של גארוגיה חבל פשאוורי, קרוב למסטיה. 

יש אומרים שתושבים הלוו במקור היו יהודים שאימצו את הנצרות. 

בצורתו חינקאלי מסמל שמש התחתית זה השמש והקיפולים הם הקרניים. 

יש וויכוח כמה קיפולים אמורים להיות בחינקאלי הם 15,17,19? 

אבל התשובה הנכונה 28
למה 28 קיפולים ? מכיוון שפעם ב28 שנים השמש שבה אל המקום בו היתה בעת בריאת העולם באותו יום ובאותה שעה  
וזה מקשר אותנו גם ליהדות  זה בדיוק הקשר של תושבי ההרים הללו ליהדות , לברכת החמה

תהיתם לעצמכם מה זה חצ׳פורי?

חאצ׳ו – זה גבינה בגאורגית
פורי – לחם בגאורגית 
אז כל מאפה שממולא עם גבינה בעצם זה חצ׳פורי. 
יש סוגים שונים ובצקים שונים להכנת חצ׳פורי 
שמות שלהם באים לפי שמות המחוזות בגאורגיה. 
רישום לסדנאות

אצ׳רולי חצ׳פורי

באה ממחוז אצ׳רה שהעיר המרכזית של המחוז הינו בטומי

מגרולי חצ׳פורי

פיצה גאורגית עשירה בגבינות ומלאת הפתעות.

אימרולי חצ׳פורי

פיתה גאורגית במילוי גבינות בפנים

דברו איתי,
אנחנו במרחק שיחת טלפון, וואטסאפ, מייל, SMS
תוכלו ליצור קשר גם באמצעות הטופס המצורף
או בכל דרך הנוחה עבורכם


פנייתכם חשובה לי מאוד

אודותי

אני תאה ואני גיאורגית- ישראלית!

נולדתי בעיר הבירה של גיאורגיה תביליסי. אני מאוהבת בתרבות הגאורגית- במוזיקה, בריקודים ויותר מכול באוכל!!!!!

מגיל 12 התחלתי לבשל, ומאז לא הפסקתי. אבי ז"ל נהג להתלוצץ עם אימי, שאני יכולה להחליף את מקומה במטבח. גדלתי במטבח הגאורגי, בדקתי טעמים, מרקמים ותיבולים, לשתי, ערבבתי, ערכתי ניסיונות על חברים קרובים ומשפחה, עד שיצרתי את התפריט הגאורגי של "המטבח של תאה".

הסדנה הראשונה שלי נערכה עבור חברים קרובים. והיא הייתה הפתח לכל הסדנאות שבאו בעקבותיה. אירחתי מאות אנשים במטבחי. חשפתי אותם לטעמים הגיאורגים והבנתי שהחיך הישראלי מאוד אוהב את האוכל שלי.

השנים עברו, והמטבח של תאה תפס מקום מרכזי בחיי. אני מזמינה אתכם לחוויה גיאורגית. לביקור קצר בעולמי דרך המטבח שלי. לא תאמינו כמה אפשר לחוות דרך האוכל…

שלכם, תאה.

Call Now Buttonהתקשרו עכשיו